vineri , iunie 14 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Parodontologie Brasov

Parodontologie Brasov

Informatii generale despre parodontologie Brasov

Exista pacienti care urmeaza sa viziteze cabinetul unui medic specializat in parodontologie Brasov. Vom discuta despre parodontologie in randurile de mai jos. Vom vedea ce este aceasta, dar si ce este un parodontist si ce activitate desfasoara acesta.

Cu siguranta este recomandat sa ramaneti alaturi de noi pana la final, deoarece mai devreme sau mai tarziu este posibil sa treceti pragul unui cabinet de parodontologie.

Parodontologie Brasov: Ce este parodontologia?

Parodontologia este studiul sistemului specializat de tesuturi dure si moi care va sustin dintii. Aceste tesuturi au un rol foarte important deoare ce mentin dintii la locul lor in maxilar. Acest aparat, cunoscut sub numele de parodontiu, are cateva functii foarte importante:

  • Ataseaza in siguranta dintii de maxilare.
  • Actioneaza precum un amortizor de soc in timpul muscaturii si mestecarii, astfel ca ajuta la prevenirea deteriorarii dintilor.
  • Mentine dintii intr-o pozitie stabila in interiorul maxilarelor, ceea ce face ca acestia sa lucreze impreuna eficient si confortabil in timpul mestecarii.
  • Parodontiul este alcatuit din mai multe structuri individuale care lucreaza impreuna:
  • Priza dintelui: punga osoasa din osul maxilarului in care este pozitionat dintele.
  • Cimentul: un strat care acopera radacinile dintilor.
  • Ligamentul parodontal: un aranjament complex de fibre minuscule, intre cimentul radacinii si alveoliul dintelui, care tine dintele pe loc.

Deoarece diferitele parti ale parodontiului sunt facute din tesuturi vii, ele se pot adapta la schimbarile din gura noastra in timp, facand micile modificari de forma si grosime care mentin stabila pozitia dintilor.

Parodontologie BrasovIn multe feluri, gura actioneaza ca o oglinda a starii generale a corpului nostru. Starea noastra parodontala ne poate spune adesea mai mult decat ceea ce se intampla la nivel local in gingiile noastre.

Desi parodontita este intotdeauna declansata de acumularea de placa pe dinti, bolile care afecteaza restul corpului, cunoscute sub numele de boli sistemice, pot slabi structurile de sustinere ale dintilor.

De asemenea, se stie ca unele tulburari grave se manifesta in gura inainte de a fi evidente in orice alta parte a corpului. Uneori, un parodontist instruit este prima persoana care detecteaza semnele unei boli generale, cum ar fi diabetul sau tulburarile de sange, atunci cand examineaza gura unui pacient.

Ce face un parodontist?

Un medic parodontist, este un medic specializat in parodontologie Brasov. Medicii parodontisti sunt medici stomatologici specializati in prevenirea si tratamentul bolilor tesuturilor de sustinere a dintilor – parodontiul.

Desi toti stomatologii primesc pregatire in diagnosticul si tratamentul bolii parodontale usoare pana la moderate, cazurile severe sau complexe sunt de obicei indrumate catre un medic parodont, care a urmat o pregatire suplimentara si a dobandit expertiza speciala in domeniu.

In domeniul parodontologiei, exista de asemenea, o serie de proceduri de specialitate diferite care se concentreaza pe tipuri specifice de tratament.

Tratamentele oferite de un parodontist includ: terapie parodontala nechirurgicala, terapia parodontala regenerativa, grefarea tesuturilor moi si acoperirea recesiunii, interventia chirurgicala preprotetica si reconstructia osoasa cu implantare sau terapie.

Ce consecinte are parodontita?

Parodontita este boala dintilor care este tratata de catre un medic specializat in parodontologie Brasov. De mentionat este faptul ca aceasta boala poate avea consecinte mai mult sau mai putin grave.

Printre acestea se numara pierderea dintilor, probleme cu alimentatia, probleme de vorbire, respiratie urat mirositoare sau probleme cu aspectul. Ba chiar mai mult, parodontita poate avea diverse efecte negative asupra sanatatii.

Este evident asadar faptul ca, atunci cand va confruntati cu aceasta boala, medicul specialist in parodontologie Brasov va poate ajuta. Trebuie sa urmati tratamentul si sfaturile acestuia pentru a scapa de parodontita.

About htadmin

Check Also

Operatie Strabism

Operatie Strabism

Cine are nevoie de o operatie strabism? Persoanele diagnosticate cu strabism pot fi supuse unei …

Close