miercuri , aprilie 17 2024
Breaking News
Home / Imobiliare / Pret Apartamente Brasov

Pret Apartamente Brasov

Ce factori maresc sau micsoreaza un pret apartamente Brasov?

In momentul in care vine vorba despre pret apartamente Brasov, putem aduce in discutie multe lucruri. Multe persoane observa pe site-urile si aplicatiile de specialitate ca exista diferente foarte mari intre apartamente.

Ceea ce probabil multa lume nu stie este ca exista mai multi factori care pot sa creasca sau sa scada pretul apartamentelor.

Daca doriti sa achizitionati o astfel de locuinta, trebuie sa cititi pana la final. In continuare va sunt prezentati acesti factori care pot face ca apartamentul pe care il doriti sa fie mai scump sau mai ieftin.

Pret apartamente Brasov: Detaliile care fac diferenta

Asadar, in cazul in care va aflati in cautarea apartamentului potrivit, este recomandat sa tineti cont de factorii urmatori:

1. Locatie

In mod evident, locatia este unul dintre cei mai importanti factori care pot creste sau scadea pretul unui apartament. Apartamentele care se afla la periferia orasului, in cartierele rau famate si care sunt lipsite de facilitati, au preturile reduse in permanenta.

Si chiar si in aceste conditii, costand cu 20 – 30% mai putin decat alte apartamente cu aceiasi suprafata si compartimentare nu sunt vandute. Motivul este evident, oamenii nu doresc sa se mute intr-o astfel de zona a orasului.

Pret Apartamente BrasovAcum uitati-va la apartamentele dintr-un complex rezidential Brasov. Cu siguranta veti observa ca preturile acestor apartamente depasesc media preturilor de pe piata. Cu toate acestea, apartamentele respective se vand ca painea calda. Uneori dezvoltatorii nici nu apuca bine sa listeze pe piata imobiliara apartamentele si deja apar primele solicitari.

Este firesc sa se intample astfel dat fiind faptul ca o zona rezidentiala noua dispune de toate facilitatile pentru a avea un trai lipsit de griji. De la securitate la locuri de relaxare si joaca, farmacii si clinici medicale, scoli si gradinite, banci sau alte facilitati, le aveti pe toate. Chiar daca preturile sunt mai mari, oamenii fac multe compromisuri pentru a se putea muta intr-o astfel de zona.

2. Vechimea imobilului

Vechimea imobilului in care doriti sa achizitionati apartamentul are de asemenea un rol important. Daca va indreptati atentia spre cele mai noi apartamente dintr-un ansamblu rezidential Brasov, totul este la superlativ.

De la instalatiile locuintei pana la tamplarie, pardoseala, usi de intrare in locuinta si corpuri de iluminat, totul este modern si la cele mai inalte standarde. Este evident faptul ca un pret apartamente Brasov in acest caz este mai mare decat media pietei.

Daca va orientati spre apartamentele aflate in blocurile vechi asteptati-va la renovari in viitorul apropiat. Asteptati-va sa schimbati instalatiile locuintei, sa schimbati pardoseala si chiar si usile si ferestrele si nu numai.

Este adevarat, un astfel de apartament are pretul mai mic. Luati insa in calcul si costurile renovarii inclusiv manopera.

Veti observa ca pretul final va fi mai mare decat pretul unui apartament nou dintr-un complex rezidential. Deci, este evident ca nu merita sa va orientati spre un apartament vechi.

3. Etaj si compartimentare

Nu in ultimul rand, conteaza etajul la care se afla apartamentul dar si compartimentarea si suprafata. Cu cat apartamentele sunt mai mari si au mai multe camere, cu atat preturile sunt mai mari. Cu cat suprafata este mai mica iar camerele sunt mai putine, pretul este mai mic.

In ceea ce priveste etajul, apartamentele de la parter alaturi de cele de la ultimul etaj sunt cele mai ieftine. Puteti obtine economii de pana la 25% facand o comparatie pretul unui apartament vecin dar de la un etaj superior.

Daca dispuneti de mai multi bani, va puteti alege apartamentul la un etaj superior. Daca bugetul este limitat, un apartament la parter sau la ultimul etaj este perfect. Beneficiind de un pret apartamente Brasov redus, puteti sa va utilati locuinta dupa bunul plac.

About htadmin

Check Also

Apartamente Sanpetru

Apartamente Sanpetru

Este mai rentabil traiul in chirie decat in apartamente Sanpetru? Se stie faptul ca multi …

Close