vineri , iunie 14 2024
Breaking News
Home / Restaurante Pizzerii / Pizza Brasov

Pizza Brasov

Pizza Brasov

Veti constata ca un restaurant de Pizza Brasov, va fi ideal pentru voi. Acesta va va oferi calitatea dorita. Pizza traditionala este considerata a fi o mancare autentica. Sunt multe zone ale lumii in care pizza este considerata a fi mai mult fast food. Istoria acestui preparat delicios este destul de interesanta.

Pizza a aparut in secolul XVI. Acest fel de mancare este recunoscut inca din vremurile medievale. El era foarte apreciat in aceasta perioada. Focaccia este precursorul pizzei. Aceasta este o specialitate italiana sub forma unei paini. Aceasta paine este servita cu diverse topping-uri condimentate cu plante aromatice. O astfel de paine se servea si in Grecia.

Pizza BrasovPizza Brasov

In secolul XVI-lea focaccia s-a transformat in pizza. Acest lucru s-a intamplat dupa aducerea rosiilor din America. Adaugarea rosiilor pe blat era o practica mai cunoscuta in zonele sarace din sudul Italiei. Napoli este considerat a fi locul de nastere al pizzei. Ea si-a facut cu greu loc in alimentatia italienilor. Pe masura ce a trecut timpul, topping-urile s-au diversificat. Alexandre Dumas a scris despre marea diversitate a sortimentelor de pizza din Italia asemanatoare cu cele oferite de Pizza Brasov. Nu doar ca gust, dar si ca reteta.

Cea mai cunoscuta pizza din Italia este Margerita. Aceasta pizza este realizata foarte simplu. Ea a aparut in 1889. Italianul Raffaele Esposito s-a inspirat in realizarea acestei pizze din steagul italian. El a adaugat in pizza rosiile, pentru culoarea rosie, mozzarella pentru alb si busuioc pentru verde. Regina Margherita a iubit atat de mult pizza incat aceasta a primit numele ei.

Pizza Brasov

Chiar si pizza Marinara este recunoscuta pentru logevitatea sa. Aceasta purta acest nume din pricina faptului ca era pregatita de sotiile marinarilor. Blatul acestei pizze era acoperit cu rosii, oregano si usturoi. De asemenea, se mai folosea si ulei de masilne.

Din Italia, pizza a ajuns sa fie cunoscuta in toata lumea. Prima pizzerie s-a deschis in Manhattan. Dupa al doilea razboi mondial, alte popoare au descoperit si ele pizza. Au aparut astfel diverse variatii ale acestui fel de mancare in functie de zonele lumii. Pizza a devenit un fast food foarte iubit de americani. Aceasta a devenit faimoasa in toata lumea.

About htadmin

Close