miercuri , aprilie 17 2024
Breaking News
Home / Turism / Biserica Prejmer

Biserica Prejmer

Ce trebuie sa stim despre biserica Prejmer?

In momentul in care vine vorba despre biserica Prejmer, aceasta este cea mai cunoscuta biserica evanghelica fortificata din Romania. De asemenea, este una dintre cele mai cunoscute biserici evanghelice in regiunea estica a continentului Europa.

Exista o multime de lucruri interesante care pot fi aduse in discutie referitor la biserica fortificata Prejmer. Cateva dintre cele mai interesante informatii referitor la acest subiect aflati citind articolul pana la final.

Biserica Prejmer: Informatii generale

Asadar, dupa cum si numele da de inteles acest lucru, biserica fortificata despre care discutam se afla in comuna Prejmer. Aceasta comuna este situata in judetul Brasov, la doar 15 kilometri distanta de frumosul oras din Transilvania. La doar 10 kilometri in Nord se afla Muntii Intorsurii, si la doar 5 kilometri in Sud se afla Valea Oltului.

Biserica PrejmerBiserica mai este cunoscuta si sub denumirea de “Bijuteria Transilvaniei” si este una dintre cele mai bine pastrate fortificatii. Este totodata alaturi de Cetatea Prejmer, cel mai vechi monument istoric al Brasovului.

Este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO inca din anul 1999, alaturi de diverse alte biserici fortificate. Una dintre acestea se afla la o distanta nu tocmai mare, mai exact in Viscri.

Biserica Prejmeer este singurul obiectiv turistic de pe teritoriul Romaniei care a fost inclus in Ghidul Turistic Michelin. Ba chiar mai mult, este singura locatie din tara cu trei stele Michelin. Aceasta nu poate fi altceva decat un foarte important motiv de mandrie si de bucurie pentru persoanele din Prejmer.

Constructia bisericii

Aceasta biserica Prejmer a fost construita dupa ce Ordinul Cavalerilor Teutoni i-a pus bazele in anul 1218. Cu toate acestea insa, nu Cavalerii Teutoni au reusit sa finalizeze constructia, ci calugarii cistercieni.

Trebuie mentionat faptul ca in perioada 1512 – 1515, planul in forma de cruce greaca al bisericii a fost modificat. Au fost anexate doua nave laterale inegale. Astfel s-a ajuns la forma actuala a bisericii Prejmer.

Cine poate vizita biserica Prejmer?

Biserica Prejmer este foarte des vizitata, atat de catre turisi romani ca si de catre straini. Ei bine, indiferent de nationalitatea lor, oamenii pot fi prezenti aici in timpul programului de vizita.

Am facut aceasta remarca deoarece aici exista un program de vizite. Nu poate fiecare persoana sa viziteze biserica la orice ora. Exista si un program de vizite foarte bine pus la punct. Iata asadar cand este deschisa biserica Prejmer:

Marti–Sambata 9:00-18:00

Duminica de la ora 10:30

Luni inchis

Copiii de toate varstele, dar si adultii pot vizita acest obiectiv turistic foarte interesant din Transilvania.

Ce alte optiuni mai exista?

Pentru cei care se intreaba acest lucru, biserica Prejmer nu este singura biserica evanghelica fortificata din Romania. Exista multe alte optiuni pentru cei care deja au avut posibilitatea de a vizita Cetatea si Biserica Prejmer.

Exista doua optiuni tot in judet, respectiv biserica fortificata Viscri, dar si biserica fortificata Harman. Si aceste doua biserici fortificate au fost incluse in Patrimoniul UNESCO. Biserica de la Viscri si biserica Prejmer au fost adaugate in Patrimoniul UNESCO in acelasi an (1999).

Exista insa si alte biserici fortificate in Romania, in mod special in Transilvania. Biserica Saschiz, biserica Valea Viilor sau Biserica de la Bunesti sunt printre cele mai cunscute din tara.
Asadar, aceste asunt informatii pe scurt relatate in articol sunt ideale pentru cei care isi protejeaza bunurile.

About htadmin

Close