miercuri , aprilie 17 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Aviz ISU Brasov

Aviz ISU Brasov

Situatii in care este necesar un aviz ISU Brasov

Auzim adesea discutii cu privire la documentele emise de catre ISU, iar acestea sunt aviz ISU Brasov si autorizatie ISU. Acestea sunt documente deosebit de importante, in lipsa carora o firma nu si-ar putea desfasura activitatea in diferite situatii.

In randurile de mai jos vom discuta despre avizul ISU dar si despre autorizatia ISU. Veti putea vedea ca avizul si autorizatia nu sunt unul si acelasi document, cum crede foarte multa lume.
Veti descoperi in continuare si exemple de situatii in care este nevoie de un aviz ISU. Ba chiar mai mult, aflati si cum ar trebui sa procedati pentru a obtine avizul.

Aviz ISU Brasov

In primul rand mentionam faptul ca avizul ISU mai este cunoscut si sub denumirea de aviz de securitate la incendiu. Este un act emis de catre inspectoratul pentru situatii de urgenta in vederea indeplinirii obligatiilor legale cu privire la securitatea la incendiu.

Atunci cand se doreste obtinerea unui aviz, lucrurile sunt foarte simple. Exista persoane care doresc sa se ocupe personal de obtinerea avizului. In acest sens intocmesc dosarul cu documentatia necesara si il depun la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Daca totul este in ordine, li se va emite avizul.

Aviz ISU BrasovExista pe piata insa si firme de specialitate. Aceste firme se ocupa de intocmirea documentatiei si de depunerea dosarului cu documente la ISU. In momentul in care Inspectoratul emite avizul, acesta este preluat de catre firmele respective si este inmanat clientului.

Aceasta solutie este mult mai indicata pentru ca persoana care solicita avizul castiga timp. Tot acel timp poate fi folosit pentru a desafasura diverse alte activitati.

Autorizatie ISU Brasov

La fel ca si avizul, si autorizatia ISU este un document pe care il emite Inspectoratul pentru Situatii de Brasov. Acest document mai este cunoscut si sub denumirea de autorizatie de securitate la incendiu.

Este un act administrativ pe care ISU il emite in baza legii, pentru a certifica in urma verificarilor in teren si a documentatiei, realizarea masurilor de aparare impotriva incendiilor. Autorizatia se emite pentru cerinta esentiala de securitate la incendiu pentru constructii, instalatii tehnologice si alte amenajari.

Dupa cum am mentionat in cazul avizului, exista persoane care doresc sa obtina pe cont propriu acest document. Pentru a obtine avizul ISU trebuie intocmit un dosar, care cuprinde mai multe documente. In momentul in care este complet, dosarul este predat celor de la Inspectorat.

Specialistii de la inspectorat vor verifica dosarul (documentele dar si verificari in teren). Daca totul este in regula, emit autorizatia de securitate la incendiu.

De mentionat este insa faptul ca exista si firme de specialitate care preiau aceasta misiune de la clienti. Expertii din cadrul acestor firme intocmesc si depun dosarul la ISU. Apoi, cand este emisa autorizatia ISU, o predau clientilor.

Necesitatea avizelor

Acum ca ati vazut ce este un aviz ISU Brasov si o autorizatie ISU, doriti cu siguranta sa aflati si cand este nevoie de aviz. Ei bine, este necesar pentru acele cladiri care isi schimba destinatia (activitatea) sau pentru cele care se modernizeaza.

Este de asemenea necesar avizul pentru constructiile ridicate in incinta parcelelor sau cand se cere prin certificatul de urbanism pentru a obtine autorizatia de constructie. Si sistemele noi de detectare sau stingere a incendiilor din diverse cladiri au nevoie de un aviz de la pompieri.

About htadmin

Check Also

Mobila Bucatarie la Comanda Brasov

Mobila Bucatarie la Comanda Brasov

Unde pot gasi mobila bucatarie la comanda Brasov? Ideea de a achizitiona mobila bucatarie la …

Close